Gevulde tomaat

Een lekker voorgerecht  | 4 personen

Grote tomaten zijn het makkelijkst om te vullen, maar ook trostomaten zijn goed te vullen. 

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • handje bieslooksprieten
  • 4 eieren
  • 125 g belegen kaas, geraspte
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 el kappertjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakblik klaar met bakpapier erop.

Snij de kapjes van de tomaten en schep met een lepel het vruchtvlees uit de tomaten. Zet de tomaten op het bakblik. Hak het vruchtvlees en de kapjes van de tomaten klein en de lente-uitjes en bieslook fijn.
Klop de eieren los en meng met de fijngehakte tomaten met de kaas, bieslook en lente-ui. Roer er ook de kappertjes door en breng op smaak met zwarte peper. Schep de vulling in de tomaten en bak de tomaten in ongeveer 15-20 minuten gaar. Serveer met een salade en een stuk stevig brood